دیپ فیک فناوری جدیدی بر مبنای هوش مصنوعی است که به واسطه آن تصاویر و ویدیوهای دروغین ولی واقع گرایانه درست می شود و قادر است هر بینندهای را تحت تاثیر خود قرار دهد.
کاربرد دیپ فیک
امروزه ویدیوهای دیپ فیک اکثری از هنرمندان و اشخاص مشهور ساخته می شود و تماشاچی بدون آنکه متوجه عدم صحت و واقعیت آنها شود، محتوای آنها را اعتقاد و باور کرده و به انتشار آنها در فضای مجازی دست می زند.
در نتیجه با توجه به پیشروی بدون محدودیت این فناوری، می بایست خاطرنشان کرد که به زودی تشخیص بین مرز حقیقت و دروغ کاملا غیرممکن می شود.
درصورتی که علاقمند میباشید درباره فناوری دیپ فیک بیشتر بدانید، با دیجی نار همراه باشید تا در ادامه با این فناوری بیشتر آشنا شده و تاثیر آن بر زندگی امروزی را با هم مرور کنیم.
دیپ فیک و تصاویر جعلی
فناوری دیپ فیک یا «جعل عمیق» در سال 2014 برای نخستین بار به وسیله یک دانشجوی مقطع دکترا به اسم «ایان گودفلو» ابداع شد. گفتنی است گودفلو اکنون در کمپانی اپل مشغول به کار است.
دیپ فیک از ترکیب دو واژه دیپ (Deep) به معنای عمیق و فیک (Fake) به معنای جعلی و دروغین درست شده شدهاست و براساس هوش مصنوعی میتواند تصاویر انسان را به صورت واقع گرایانه تولید و سنتز کند.
در فناوری دیپ فیک یا همان جعل عمیق، از نوع خاصی از الگوریتم یادگیری ماشین با اسم «شبکههای مولد تخاصمی» یا «Generative Adversarial Networks» استفاده می شود تا تصاویر یا ویدیوهای موجود روی مجموعهای از تصاویر و ویدیوهای منبع، ترکیب و برهم نهی شود.
دیپ فیک مبتنی بر روش یادگیری عمیق است و از شبکههای مولد تخاصمی که به اختصار به آنها شبکههای GAN گفته میشود، استفاده می کند. الگوریتمهای GAN از دو مدل هوش مصنوعی تشکیل می گردند.
در این سیستم وظیفه یکی از مدل ها تولید محتوا (تولید تصاویر اشخاص) و وظیفه مدل رقیب، تشخیص واقعی بودن و یا جعلی بودن عکس تولید شده است.
گفتنی است در ابتدای فعالیت مدل هوش مصنوعی رقیب می تواند به راحتی عکس جعلی را از عکس واقعی تشخیص دهد ولی با گذشت زمان دقت و عملکرد مدل هوش مصنوعی تولید کننده به قدری افزایش می یابد که تشخیص جعلی بودن محتوای تولید شده برای مدل رقیب بسیار دشوار می شود.