فناوری دیپ فیک یا به عبارتی جعل عمیق در طول ظهور و پیدایش خود، نه تنها جامعه بازیگران و سلبریتیها را هدف گرفته بلکه به حریم چهرههای بزرگ سیاستمدار نیز تجاوز کرده است.
خطرناک بودن فناوری دیپ فیک
مثلا چندی پیش ویدیویی از باراک اوباما منتشر شد که در آن دونالد ترامپ را شخصی حقیر و غیرمنطقی خطاب می کرد.
هرچند این ویدیو صحت نداشت و کاملا غیرواقعی بود ولی اشخاص زیادی در ابتدا آن را باورد کردند و دست به انتشار آن در فضای مجازی کردند.
در همین راستا رئیس جمهور دیرین آمریکا، باراک اوباما، در مورد فناوری دیپ فیک اظهار نظر کرده و ابراز کرده است در دنیایی که می توانند به آسانی صحبتها و ویدیوهای غیرواقعی از من ساخته و منتشر نمایند، به مرحلهای خواهیم رسید که تشخیص مرز میان حقیقت و دروغ بسیار مشکل خواهد شد.
این مطمئنا بر پایههای دموکراسی ما که بر مبنای حقیقت است، تاثیر خواهد گذاشت.
در حقیقت از آنجا که این فناوری بر مبنای هوش مصنوعی است و نیازی به دخالت مستقیم بشر ندارد، هر شخصی میتواند از طریق دیپ فیک، ویدیوی جعلی و در عین حال واقعگرایانه تولید کند. در نتیجه متاسفانه افراد با اهداف خصمانه می توانند فیلمهای غیراخلاقی از چهرههای معروف تهیه و تولید نمایند و زندگی شخصی آنها را به راحتی به خطر بیندازند.
گفتنی است که فناوری دیپ فیک باعث کسب درآمد هم شده است و اشخاص بسیاری در انجمنهای اینترنتی مختلفی وجود دارند که حاضرند برای ساخت یک ویدیوی دیپ فیک و غیراخلاقی از فرد موردنظرشان پول زیادی پرداخت کنند.
علاوه بر ایجاد محتوای غیراخلاقی از اشخاص مختلف، فناوری دیپ فیک می تواند واقعیات جامعه را تحریف کرده و اطلاعات نادرست و غیرواقعی به افراد جامعه ارائه کند. در نتیجه حریم خصوصی افراد به راحتی مورد هدف قرار گرفته و دموکراسی و امنیت ملی یک کشور نیز به خطر می افتد.