می توان گفت تقریبا کلیه اسمارت فون های امروزی از پردازندههایی بهره می برند که معماری آنها مبتنی بر فناوری ARM است. این شرکت اکنون اینگونه به نظر می رسد قصد دارد هزینه استفاده از فناوری خود را بالا تر ببرد.
چنانچه خبر های مربوط به اپل را دنبال کرده باشید، بعید نیست درخصوص برنامه این شرکت در رابطه با مهاجرت به سمت کامپیوترهای مبتنی بر ARM شنیدهاید. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است زیراکه تراشههای ARM اکنون فقط به صورت انحصاری برای موبایلها و تبلتها تولید میشوند. اپل با این قدمی که تصمیم به برداشتنش دارد میتواند به کنترل کاملی روی کامپیوترهای خود دست پیدا کند.
با وجود همه این ها، در حال حاضر اینگونه به نظر میرسد که تکیه زدن کامل بر شرکت ARM به آن مقدار که اپل امیدوار است سودآور نخواهد بود. خبرگزاری رویترز میگوید ARM، صاحب و مالک ایده اصلی مربوط به این تراشهها، می خواهد در آینده ای نه چندان دور هزینه مجوزهای خود را بالا ببرد. مطابق با گفته های منابع، این بالا رفتن قیمت وابسته به طرف قرارداد خواهد بود، اما هزینهها امکان دارد برای بعضی از شرکتها حتی تا 4 برابر افزایش داشته باشد. از طرفهای مقابل قرارداد ARM میتوانیم به اپل، سامسونگ، کوآلکام، هوآوی و مدیاتک را نام ببریم.
البته باید این نکته را ذکر کرد که هزینه مجوزها فقط قسمتی از هزینهای است که قیمت نهایی تراشه را شکل میدهد، با این وجود افزایش چهار برابری هزینه مجوز میتواند بر قیمت مصرفی موثر باشد. اکنون هم تراشهها بهعنوان یکی از گرانترین و هزینه بر ترین قطعات اسمارت فون ها محسوب می شوند و تغییر قیمت آنها به احتمال فراوان بر قیمت نهایی موبایلهای هوشمند نیز موثر خواهد بود.
شرکت ARM در سال ۲۰۱۶ با مبلغ ۳۲ میلیارد دلار توسط کمپانی SoftBank خریداری شد. حدس ها و گمانهزنیها بیانگر آن است که تصمیم اپل برای بهره گیری از تراشههای مبتنی بر ARM اعتماد به نفس کافی را برای SoftBank به وجود آورده است تا آنها هزینه مجوزهای خود را افزایش داده و بالا ببرند. با این حال، موضوع اصلی و واقعی هیچ وقت بهطور مشخص معلوم نخواهد شد زیرا قراردادهای مابین این شرکتها محرمانه است.
منبع خبر میگوید که بعضی از شرکتها از هم اکنون در پی یافتن جایگزینی مناسب برای تراشههای مبتنی بر ARM هستند. با این وجود، حتی اگر چنین تصمیمی بگیرند مدت های زیادی زمان می برد تا آن فناوری جایگزین توانایی این را داشته باشد که به سطح فناوری ARM برسد و در این راه باید میلیاردها دلار هزینه صرف شود. با استناد به همه ی این موضوعات، به نظر میرسد که پرداخت هزینه بالاتر انتخاب عقلانی تر مقرون به صرفهتری باشد. معماری ARM مدتی قبل موفق شده بود بر روی یک ابرکامپیوتر ژاپنی بهعنوان قدرتمندترین کامپیوتر دنیا شناخته شود.