سامسونگ امسال بهجای معرفی جایگزینی برای گلکسی S10e، پرچمدار مقرون به صرفه اش در سال ۲۰۱۹ استراتژی کاملا جدیدی را شروع کرده و در حال حرکت در آن است. عضو سوم خانوادهی گلکسی S20 با پسوند «اولترا»، سرآمد کلیه موبایلهای هوشمند سامسونگ در سال 2020 خواهد بود؛ پرچمدار تمام و کمال خوبی که نماینده شاخصی از دستاوردهای فنی کرهایها بهشمار میآید.
بگذارید با سوال شروع کنیم . آیا به نظر شما اتصال 5G، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، زوم بدونافت کیفیت تا سقف ۱۰ برابر و امکان ضبط ویدئوهای 8K میتواند برچسب قیمتی ۱۴۰۰ دلاری گلکسی S20 اولترا را توجیه کند؟ برای پیدا کردن جواب این پرسش و پرسشات شبیه دیگر در ادامه با بررسی گوشی سامسونگ با دیجی نار همراه باشید.
برای مقایسهی کارایی دوربین گلکسی اس 20 اولترا در مقابل دو اخوی دیگرش، پیشنهاد ما این است بررسی سامسونگ گلکسی S20 را مطالعه کنید.
طراحی
مابین کلیه کلماتی که میتوان به شکل با قطر زیاد و غولپیکر گلکسی S20 اولترا، مخصوصا پشت گوشی، صفتی را نسبت داد، به احتمال قوی «زیبا»، جزو آخرین کلمات باشد؛ اما سامسونگ اینطوری فکر نمی کند و گلکسی های تازه اش را در کنار عنوان هایی مثل «هوشمند» و «توانمند»، «زیبا» نیز میداند و قرار می دهد. البته ما هم زمانی که نمای جلوی گلکسی اس ۲۰ اولترا را تماشا می کنیم به حرف سامسونگ می رسیم.
راه و رسمی که پارسال بهدست گوگل و اپل بنا نهاده شد، در حال حاضر در پرچمداران تازه سامسونگ با قدرت بیشتری دنبال میشود. مجموعهی دوربین پشتی در هر سه عضو خانوادهی گلکسی اس ۲۰ درون مستصیلی بهرنگ سیاه و برآمده از سطح بدنه جای گرفته است؛ ولی برآمدگی و ابعاد این مستطیل در ورژن اولترا به اوج خود میرسد، بهشکلی که بهصورت فردی نتیجهی کار طراحان سامسونگ را به طور کلی زیر سؤال میبرد.
ماژول دوربین نزدیک به ۵۰ درصد از سطح نیمهی بالایی گلکسی S20 اولترا را در بر گرفته است و برآمدگی ۲ میلیمتری آن کار کردن با موبایل را روی سطح میز به خاطره ای تلخ و تجربهای مزخرف تبدیل می کند. برآمدگی بزرگ پشتی بهترتیب از بالا به پایین دوربین اولتراواید، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و دوربین تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی را در کنار فلش LED و ماژول تشخیص عمق یا DepthVision را در خود قرار می دهد و عبارت Space Zoom 100X را برای تائید و تأکید امکانات بزرگنمایی گوشی، روی سطحش به چشم می خورد.
از ماژول عجیب و پر بحث دوربین که بگذریم، در نمای پشتی گلکسی S20 اولترا ویژگی خاص و منحصر به فردی نمیتوان پیدا کرد. نگفته نماند که پرچمدار سامسونگ چارچوبی فلزی و بدنهای از جنس شیشه دارد. هرچهار ضلع شیشهی پشتی دارای انحنا هستند؛ ولی دو ضلع کناری با خمیدگی بیشتری بهسمت چارچوب گوشی پیشروی کردهاند تا در دستگرفتن موبایل، حسی را ایجاد کند که درخور قیمت آن باشد وکمی بر ارگونومی پرچمدار بزرگ سامسونگ بیافزاید.
سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا / Samsung Galaxy S20 Ultra
هیکل و بدنه بزرگ گلکسی S20 اولترا را هیچ گونه نمیتوان از آن گذز کرد؛ صفحه نمایش ۶/۹ اینچی با وجود حاشیههای خیلی باریکش، از پرچمدار سامسونگ موبایلی بسیار بزرگ میسازد که کمتر پیش می آید شخصی بتواند آن را با یک دست بگیرد و کار کند کند. ابعاد گلکسی اس ۲۰ اولترا به ۸/۸ × ۷۶ × ۱۶۶/۹ میلیمتر و وزن آن به ۲۲۲ گرم میرسد؛ در نتیجه تلفن همراه سامسونگ ۱۰/۳ میلیمتر بلندتر، ۱/۹ میلیمتر عریضتر، یک میلیمتر ضخیمتر و ۴۷ گرم (!) سنگینتر از گلکسی اس ۱۰ پلاسِ ۶/۴ اینچی است.
بعد از شکایت درخصوص اندازه تلفن همراه، طراحی نمای جلو را بررسی می کنیم! صفحه نمایش ۶/۹ اینچی گلکسی S20 اولترا ۸۹/۹ درصد از نمای جلو را در بر گرفته است و حفاظی از جنس و مدل گوریلا گلس ۶ از صفحه نمایش نگهداری میکند. حاشیههای کنار سه ضلع صفحه نمایش خیلی باریک و ضخامت حاشیهی پایینی آن کمتر از ۳ میلیمتر است. طراحان سامسونگ تا حد بسیار زیادی از شدت خمیدگی کنارههای صفحه نمایش کم کرده اند؛ در نتیجه لمس ناگهانی صفحه خیلی کم پیش میآید.
دوربین سلفی تکی اس ۲۰ اولترا برخلاف مدل قبلی، داخل حفرهای با قطر کمتر از ۳ میلیمتر در میانهی لبهی بالا جای گرفته است تا در حین حفظ تقارن نمای جلویی تلفن همراه، مزاحمت کمی در دیدن چهره موبایل ایجاد کند. حسگر اثر انگشت خانوادهی اس ۲۰ درست مانند مدل قبلی ازتیپ اولتراسونیک است و زیر نمایشگری در مجاورت لبهی پایین دارد. سامسونگ در هنگام انجام فرایند رجیستر اثر انگشت از متقاضی میخواهد تا از محافظ صفحه نمایش استفاده نکند، این فرایند حدود ۳۰ ثانیه بیشتر طول نمی کشد؛ ولی سرعت کارکرد حسگر و قابلیت تکیه کردن به آن بهینه تر از گذشته شده است.
چارچوب آلومینیومی گلکسی S20 اولترا قیافه آشنایی دارد و هم زمان ملموس است که تغییراتی در آن ایجاد شده است. گوشههای گرد، پوشش براقِ همرنگ بدنه و ضخامت کمترِ دو ضلع کناری چارچوب در مقایسه با لبههای بالا و پایین براثر پیشروی پنلهای شیشهای پشتی و جلویی از کنارهها، یک بارِ دیگر انجام شده است؛ ولی حالا دیگر خبری از دکمه مختص به بیکسبی نیست و هر دو کلید کنترل صدا و پاور به لبهی سمت راست انتقال پیدا کرده اند.
پاک کردن دکمه مخصوص بیکسبی، به معنی ازبین رفتن و یا کمرنگتر شدن وجود دستیار دیجیتالی سامسونگ نیست؛ در اصل دکمه ای که الان تعبیه شده با یکبار فشار دادن بیکسبی را صدا می زند و با دو بار فشار دادن نیز اجازه دسترسی به دوربین را به کاربر میدهد. در حال حاضر تنها راه خاموشکردن یا دوباره روشن کردن گلکسی اس ۲۰ اولترا بهره گیری از دکمه نرمافزاری موجود در مرکز نوتیفیکیشن یا فشار دادن همزمان دکمه پاور و دکمه کم کردن حجم صدا است.
با تعبیه کردن دکمه های فیزیکی در سمت راست موبایل، لبهی چپ فریم هیچ گونه کلید یا درگاهی یا دکمه ای تعبیه نشده است. در لبهی بالایی گوشی، سوراخ میکروفون، درگاه سیمکارت / کارت حافظه (مشترک با سیمکارت دوم) بهچشم میآید و لبهی پایینی نیز از دریچهی اسپیکر، پورت USB 3.2 Type-C و روزنهی دوم میکروفون میزبانی میکند.
در گلکسی اس ۲۰ اولترا خبری از رنگهای خاص و جالب نیست و کرهایها آن را در دو رنگ سادهی خاکستری و مشکی براق به بازار عرضه کردند و به فروش میرسانند؛ در نتیجه مثل اکثر موبایلهای شیشهای دیگر، گلکسی اس ۲۰ اولترا نیز پتانسیل بالایی در جذب لک و اثرانگشت را دارد. پرچمدار تازه سامسونگ گواهی IP68 را در اختیار دارد و همانطور که شرکت سامسونگ ادعا کرده است میتواند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱/۵ متری آب دوام بیاورد.