اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس پردازنده ی پرچمدار تازه وارد کوالکام است که بالاترین فرکانس پردازشی CPU آن به ۳٫۱ گیگاهرتز رسیده و توانایی ایجاد قدرت پردازشی بالاتری از مدل نرمال در اختیار قرار میدهد.
کوالکام ورژن آپدیت شده ی پردازندهی پرچمدار خود یا همان اسنپدراگون ۸۶۵ را برای تلفنهای هوشمند معرفی کرد. پردازندهی تازه که به اسم اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس کوالکام (Qualcomm Snapdragon 865 Plus) معرفی شده است، درحوزهی گیمینگ و عملی کردن وظیفه های هوش مصنوعی (AI) چیزی در حدود۱۰ درصد کارایی بهبود یافته تری از اسنپدراگون ۸۶۵ دارد. مطابق با گفته های رسمی کوالکام، اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس 3 مورد آپدیت کلیدی داشته است که آن را از ورژن نرمال آن تمایز می بخشد.
در پردازنده تازه کوالکام، سرعت کلاک پردازنده مرکزی کرایو ۵۸۵ به بالاترین حد ۳٫۱ گیگاهرتز رسیده که این مقدار ۱۰ درصد بالاتراز سرعت کلاک پردازندهی مرکزی پردازندهی اسنپدراگون ۸۶۵ است (فرکانس ۲٫۸۴ گیگاهرتز). اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس اولین تراشهی تلفن همراه جهان محسوب می شود که سرعت کلاکش از حد معمول ۳ گیگاهرتز تجاوز میکند. پارسال، اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس موفق شده بود به بالاترین سرعت کلاک ۲٫۹۶ گیگاهرتز برسد.
این نکته را در یاد داشته باشید که فرکانس ۳٫۱ گیگاهرتزی به هستهی اصلی پردازندهی مرکزی تراشه ارتباط پیدا می کند. این پردازنده سه هستهی عظیم دیگر نیز دارد که آنها همچنین از مدل کرایو ۵۸۵ هستند؛ ولی سرعت کلاکشان به ۲٫۴۲ گیگاهرتز میرسد. اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس چهار هستهی دیگر نیز در خود جای داده است. پردازندهی گرافیکی آدرنو ۶۵۰ در اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس، در زمان عملی کردن فرامین گرافیکی ۱۰ درصد قدرتمندتر ظاهر می شود.
آپدیت تازه دیگر به هماهنگی ۸۶۵ پلاس با پلتفرم فستکانکت ۶۹۰۰ ارتباط پیدا می کند. به سبب استفاده از این پلتفرم، ۸۶۵ پلاس از شبکهی وایفای با سرعت حداکثر ۳٫۶ گیگابیتبرثانیه پشتیبانی میکند. به عبارتدیگر، تراشهی تازه وارد کوالکام با Wi-Fi 6E هماهنگ است که روی باند ۶ گیگاهرتز عمل و پردازش میکند و مقدار دیرکرد آن به چیزی کمتر از سه میلیثانیه میرسد. بهره گیری از پلتفرم نام برده پشتیبانی از بلوتوث ۵٫۲ با aptX Adaptive را برای صدای ۹۶ کیلوهرتزی و قابلیت Dual Bluetooth Antenna را با خود به ارمغان میآورد. ۸۶۵ از پلتفرم فستکانکت ۶۸۰۰ بهره می برد.
معرفی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس موضوعی نبود که باعث تعجب شود؛ چونکه کوالکام پارسال اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس را تحت عنوان ورژن آپدیت اسنپدراگون ۸۵۵ معرفی کرد. در اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس همچنین، حضور آپدیت هایی در توانایی پردازندهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی توجه مارا به خودش جلب کرد تا تلفن همراه های هوشمند بهینه تر از گذشته ازپسِ وظایف خود را انجام بدهند. اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس درست مانند نسخه نرمال از صفحه نمایش های ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکند. بااینوجود، نسخه پلاس ۱۰ درصد شانس بالاتری برای رسیدن به نرخ فریم بالاتر در زمان اجرای وظایف گیمینگ دارد.
همانگونه که ذکر کردیم، تحلیلگران بسیاری معرفی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس را پیشبینی کرده و به نوعی از معرفی آن به صورت پیشاپیش خبر داده بودند. از همان روزهایی که نخستین شایعات به گوش می رسیدند، خیلی از یوزر ها معتقد بودند کوالکام در نسخه پلاس از مودم 5G مجتمع اسنپدراگون X55 بهره می برد. با این همه، از بخت بد این موضوع اتفاق نیافتاده است و تلفن همراههای تجهیز شده به اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس بهخاطر متصل شدن به نسل پنجم شبکههای ارتباطی هنوز هم به مودم جداگانه احتیاج دارند. مودم 5G جداگانه نهتنها فضای بیش تری از تلفن همراه را به خود مشغول و درگیر میکند؛ بلکه عمر باتری را نیز تحت تاثیر قرار داده و اثر منفی میگذارد. با استناد به این موضوع، پیشبینی میکنیم کوالکام مودم مجتمع را برای تراشهی پرچمدار سال ۲۰۲۱ نگه داشته باشد.
با توجه به آنچه کوالکام تصمیم گرفته است، اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس هنوز هم به مودم جداگانهی X55 احتیاج دارد. این مودم از هر دو شبکهی 5G یعنی 5G مبتنیبر موج های میلیمتری و 5G مبتنیبر موج های دارای فرکانس پایین ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند. پردازندهی سیگنال تصویر (ISP) و پردازندهی سیگنال دیجیتال (DSP) در اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس بدون هیچگونه تغییر باقی ماندهاند و بهترتیب Spectra 480 و Hexagon 698 هستند. این نکته را نیز ذکر کنیم که این تراشه از فناوری +Quick Charge 4.0 نیز استفاده میکند.
تراشهی۸۵۵ پلاس که معرفی آن مربوط به پارسال است، بیش تر در آن قسمت از تلفن همراه های اندرویدی قرار داده شد که فکر و ذکر آن ها روی قابلیتهای بازی بود؛ برای مثال Asus ROG Phone II و Nubia Red Magic 3 و Black Shark 2 Pro. البته تلفن همراههایی که مخصوص بازی نبودند مانند وانپلاس 7T پرو هم به ۸۵۵ پلاس تجهیز شدند. آنچه عیان است، اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس نیز تأکید به خصوصی روی قابلیتهای بازی میکند؛ در نتیجه، به شدت منتظریم بیش تر در تلفن همراههای نخصوص بازی استفاده شود.
ایسوس میگوید می خواهد در ROG Phone III از تراشهی تازه کوالکام استفاده کند. لنوو همچنین به طور رسمی گفته است تلفن همراههای مخصوص بازی برند Legion از تراشهی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس بهره خواهند برد. مطابق با گفته های کوالکام، نخستین تلفن همراه های تجهیز شده به ۸۶۵ پلاس در سهماههی سوم امسال (میلادی) معرفی میشوند؛ در نتیجه، منتظر نباشید تلفن همراه گلکسی نوت ۲۰ سامسونگ از این تراشه استفاده کند.