میت بوک پرو ایکس اولین لپ تاپ هواوی
زمانیکه نام برند هوآوی به گوشمان می خورد به یاد موبایل میافتیم. مدتی است شرکت هواوی شروع به تولید لپتاپ هایی کرده تا در دیگر محصولات دیجیتالی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد البته این شرکت راه خیلی سختی برای جا باز کردن در بازار لپتاپ دارد چونکه دارای رقیبان خیلی توانمندی مانند شرکت ایسوس و شرکت اپل است.
میت بوک ایکس پرو به اسم تجاری Huawei Matebook X Pro لپتاپی است که در زمان غیبت موبایل های هوآوی در نمایشگاه MWC 2018 معرفی شد که باکیفیت بالا، طراحی خوب و وزن سبک رقیب جدی و سختی lg gram و dell xps13 هست.
سری میت بوک این شرکت آغاز توانمندی در بازار لپتاپ بود که با پرچمداری میت بوک پرو ایکس همراه شد. این دستگاه به لحاظ ظاهری خوش رخ و به لحاظ طراحی خیلی دقیق و خلاقانه تولیدشده که حس خوبی را در اختیار یوزر قرار می دهد. بااینکه این دستگاه شباهت های بسیاری به مک بوک های شرکت اپل دارد اما نمی توان گفت طراحی میت بوک تقلید شده بوده است چونکه هر شرکتی که قصد تولید این مدل از الترابوک را داشته باشد مجبور به رعایت استاندارد هایی است که این شباهت را به وجود می آورد.
طراحی
ظریف بودن و باریک بودن نخستین نکاتی هستند که در طراحی این محصول به چشم میخورند. ضخامت این دستگاه ۱۴.۶ میلی متر و وزن آن تقریبا ۱.۳۳ کیلوگرم است.بدنهی این محصول از جنس المینیوم مات و صاف ساختهشده تا علاوه بر بالا رفتن کیفیت ساخت از استحکام مناسبی نیز برخوردار باشد.
هوآوی برخلاف برندهای کهنه کار لپتاپ به تولید محصولات با ظرافت بالا و سبک علاقه دارد که این موضوع در میت بوک ایکس بسیار به چشم می آید.
در نخستین رویارویی با میت بوک بر روی دستگاه لوگوی کروم کاری شده شرکت هواوی به چشم می خورد لبههای محصول برش خورده اما هیچ گوشهی تیزی ندارد این موضوع به زیبایی هر چه تمام تر این محصول کمک شایانی کرده است.
در محصول ظریف و نازک طراحیشده است که کمی سبب انعطافپذیری محصول میشود البته این انعطاف باعث شکستگی و تاب برداشته گی محصول نمی شود؛ لولاها استحکام خوبی دارند و تا ۱۵۰ درجه بهسهولت قابل باز شدن هستند.
چینیها بهجای قرار دادن وبکم در حاشیهی پایین صفحه نمایش، راهی جالب و خلاقانه پیدا کرده اند، به این شکل که وبکم زیر کلیدی بین F6 و F7 قرار گرفته است و با فشار دادن آن، دوربین یک مگاپیکسلی دستگاه به سمت بالا ظاهر میشود. با وجود خلاقیت به کار برده شده در فرآیند به کارگیری وبکم؛ ولی متاسفانه نتیجه کار آنچنان مناسب و کارآمد نیست، چراکه کاربر باید بین نگاه به دوربین یا نگاه به فردی که با او مکالمه میکند، فقط یکی را انتخاب کند، ضمن اینکه زاویهی دوربین در مسیر بینی کاربر است و این مسئله جالب به نظر نمیرسد. وبکم میتبوک ایکس پرو توانایی ضبط فیلمهای HD را دارد و از کیفیت قابل قبولی برخوردارست.
صفحه نمایش
طراحی بدون حاشیه نخستین لغتی است که با دیدن این محصول به ذهن کاربر میرسد که به دلیل حذف وب کم صفحه نمایش ۹۱ درصد پنل جلویی را تشکیل میدهد که حدودا عرض فریم صفحه نمایش نیم سانت است.
میت بوک ایکس پرو مجهز به صفحه نمایش ۱۳.۹ اینچی بوده که به سبب رزولوشن بالای ۳۰۰۰ در ۲۰۰۰ پیکسل کیفیت خیلی خوبی دارد نور ۴۵۰ نیتزی این صفحه نمایش سبب شده تا در نور اتاق عملکرد خیلی بالا و در نور فضای باز عملکرد مناسبی را از خود به جای بگذارد.
رنگهای نمایشگر بدون هیچ گونه اضافه گویی جانب داری کاملاً باکیفیت هستند که این موضوع خیال طراحان را از این بابت راحت کرده است.
پنل لپتاپ چینیها تاچ اسکرین است؛ ولی نمیتوان برای این صفحه نمایش با وجود لولایی که تنها تا زاویهی ۱۵۰ درجه باز میشود، کاربری بالایی را تصور کرد. تاچ این نمایشگر خیلی دقیق و با حساسیت بسیار بالایی طراحی شده که قطع به یقین نظر علاقه مندان به این صفحه نمایش را به خود جلب خواهد کرد.
پردازش
در دل میت بوک ایکس پردازندهی i7 نسل هشتم با مدل 8850U جای دارد که فرکانس ۱.۸ تا ۱.۹۹ گیگاهرتزی را رائه می دهد. به دلیل مصرف و حرارت کم این سی پی یو بهترین گزینه برای اولترا بوک هاست که میت بوک ایکس پرو نیز از این قاعده پیروی می کند. این پردازنده چیپ گرافیکی Intel HD Graphics 620 دارد که احتیاجات عادی گرافیکی کاربران را جامه ی عمل می پوشاند.
این محصول مجهز به حافظه ۱۶ گیگابایتی فیکس شده است که قابلیت ارتقا ندارد فرکانس حافظه ۲۱۳۳ مگاهرتز از نوع DDR3 است.
گرافیک
با وجود الترابوک بودن میت بوک ایکس پرو کارت گرافیکی MX150 بر روی این محصول قرار داده شده است. این کارت، حافظه ی ۴ گیگابایتی داشته و عملکرد به نسبت خوبی را ارائه می دهد. اگر چه این کارت به دلیل مصرف باتری پایین تر در مقایسه با مدل های مشابه در دیگر لپ تاپ ها ۲۰ درصد عملکرد ضعیف تری دارد ولی در کل احتیاجات کاربران را به خوبی جواب می دهد در تست ها بازی BioShock Infinite در حالت High به خوبی و بدون لگ اجرا شد. در رندرینگ 3D هم با اینکه بسیار با ابر لپ تاپ ها فاصله داشت اما نسبت به سخت افزار قابل قبول مشاهده شد.
ورودی / خروجی
میت بوک پرو ایکس بر روی بدنهی خود به پورتهای USB-C تجهیز شده است که هردوی آنها توانایی انتقال فایل، شارژ کردن لپتاپ و اتصال به داک های اختصاصی را به کاربر میدهد. البته در تستهای انجامشده روی این محصول به این نتیجه رسیدیم تایپ سیها بهجای منقل کردن ۴۰ گیگابایت در ثانیه فقط ۲۰ گیگابایت در ثانیه اطلاعات منتقل می کند. همچنین در کنار این پورتها یک جک ۳.۵ میلیمتری هدفون و در طرف دیگر دستگاه پورت USB3 تعبیه شده است تا خیالتان از بابت اتصال راحت باشد.
در پایان…
بااینکه شرکت هوآوی جدیدا به دنیای لپتاپ ورود پیدا کرده است میتوان گفت عملکرد مناسبی داشته و محصولاتی قشنگ و زیبا در سایه عملکرد سختافزاری قدرتمند تولید کرده است. پیشبینی ها اینگونه نشان می دهند که شرکت هووای در آیندهای نه چندان دور سهم زیادی از این بازار درست مانند بازار تلفن همراه را تصاحب کند.
در هر صورت این محصول باقیمت ۱۷۰۰ تا ۲۱۰۰ یورو در بازار جهانی معرفی وعرضهشده است و این عدد نوید یک لپتاپ باقیمت بالا را میدهد که با این مشخصات و کیفیت عدد معقول و مناسبی به نظر میرسد. اگر شما به دنبال یک دستگاه برای حمل نقل راحت انجام کارهای گرافیکی می گردید به شما میت بوک ایکس پرو را پیشنهاد میکنیم.